Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cu aproape 50 mai puține: Ce localități au rămas fără instituții de învățământ

© Sputnik / Radu HatmanuШкола - это не только "Храм знаний", но и коллектив
Школа - это не только Храм знаний, но и коллектив - Sputnik Moldova
Abonare
Statistica este implacabilă: doar în anul de studii 2017/18, rețeaua instituțiilor de învățământ primar și secundar general a suferit schimbări esențiale, iar aceste schimbări nu sunt nici pe departe în beneficiul sistemului educațional

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. În anul de studii 2017/18, în localitățile rurale şi-au sistat activitatea 23 școli primare și 23 gimnazii, iar altor instituții de învățământ le-a fost schimbat statutul.

Potrivit datelor Biroului Naţional de Statistică, în anul de studii 2017/18 învățământul primar și secundar general se desfășoară în 1243 instituții, inclusiv 102 școli primare, 775 gimnazii, 352 licee și 14 şcoli pentru copii cu deficienţe în dezvoltarea intelectuală sau fizică. Comparativ cu anul de studii precedent, numărul instituțiilor de învățământ primar și secundar general s-a redus cu 48 de unități.

Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevii din Moldova vor studia mai puține discipline la școală

În această perioadă, rețeaua instituțiilor de învățământ primar și secundar general a suferit schimbări esențiale. Și-au sistat activitatea 24 de școli primare, 23 de gimnazii, un liceu și o școală pentru copii cu deficienţe. Totodată, 4 unități au fost transformate din gimnazii în școli primare, 14 licee au devenit gimnazii.

Numărul instituţiilor din mediul urban s-a micşorat cu două unităţi faţă de anul de studii precedent și constituie 318 unități. Totodată, în mediul rural numărul acestor instituții s-a redus cu 46 de unități, numărul total al acestora fiind de 925 de instituţii.

În anul de studii 2017/18, în învățământul primar și secundar general au fost cuprinși 335,6 mii elevi, sau cu 1,9 mii mai mult comparativ cu anul de studii precedent, reprezentând 73,7% din populația din grupa de vârstă 7-18 ani. Conform distribuției pe sexe și pe medii de reședință, 50,8% dintre elevi au fost băieți, iar 49,4% au studiat în mediul urban.

Fluxul de știri
0