Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Elevii din Moldova vor studia mai puține discipline la școală

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaElevi la școală în timpul orelor
Elevi la școală în timpul orelor - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să simplifice numărul de ore predate în școlile din Moldova

CHIȘINĂU, 26 — Sputnik. Mai multe discipline obligatorii din școală ar putea deveni opționale. Ministerul Educației, Culturii și Cercetării își propune să simplifice numărul de ore predate în școlile din Moldova. 

Elevi, examene, gimnaziu, școală - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Elevii din Moldova nu vor mai merge de luni la școală

Ministrul de resort, Monica Babuc, a declarat că, anul viitor, va fi prezentat un nou concept de modernizare a curriculei școlare. Potrivit ministrului, actuala curricula a fost elaborată acum 10 ani și nu mai răspunde necesităților elevilor și profesorilor. 

”E timpul să evaluăm acest proces și să facem tot posibilul ca acest conținut al programului de studii să fie modernizat și adaptat la cursuri personalizate. Avem copii diferiți, unora le pac științele exacte, altora – cele umanitare. Fiecare la anumită vârstă trebuie să aibă posibilitatea să-și dezvolte abilitățile și cunoștințele în domeniul în care doresc. Ne propunem să reevaluăm și să modernizăm conținutul programelor școlare în sensul micșorării un anumit număr de ore obligatorii în favoarea orelor opționale”, a declarat ministrul. 

Ministerul Educației a format 30 de grupuri de lucru care întrunesc peste 500 de specialiști din toate domeniile. Acestea se ocupă de evaluarea curriculei introduse în anul 2007. 

”Nu ne propunem o simplificare, dar o modernizare și reevaluare a curriculei adaptată la necesitățile de astăzi ale copiilor”, a precizat Babuc. 

În baza acestei evaluări, în 2018, va fi prezentat un nou concept de modernizare a curriculei naționale. 

Fluxul de știri
0