În preajma sărbătorilor de iarnă, ISIS amenință cu noi atacuri

© AP PhotoA bandolier of spent bullets
A bandolier of spent bullets - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Numărul militanților ISIS din Somalia a crescut, mulți dintre ei fiind migrănd sub drapelele organizației teroriste din diferite grupări jihadiste aflate în legătură cu al-Qaida

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. ISIS a lansat recent primul film în care jihadiștii somalezi cheamă la atacuri asupra bisericilor, piețelor și îndeamnă să fie „vânați" necredincioșii.

Potrivit unui raport publicat de ”SITE intelligence group enterprise”, filmul indică că teroriștii trebuie să profite de „beția" oamenilor în timpul sezonului de vacanță.

ISIS anuncia en castellano nuevos ataques a España - Sputnik Moldova
Dezvăluiri: FSB, despre planurile ISIS după înfrângerea din Siria și Irak

În ultimii ani, al-Shabaab, un grup legat de al-Qaida, a efectuat atacuri mortale împotriva țintelor militare și civile din Somalia, dar și din Kenya, Uganda și Djibouti. Ulterior  teroriștii au abandonat camarazii de arme și s-au alăturat ISIS, reprezentând acum o nouă amenințare.

În noiembrie, SUA au efectuat, în Somalia, două atacuri armate împotriva teroriștilor ISIS, unul din ele, conform purtătorului de cuvânt al Comandamentului „african" al Pentagonului, Anthony Falvo, cu ajutorul dronelor.

Fluxul de știri
0