Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gaz mai ieftin pentru Republica Moldova

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a cerut companiei Gazprom o reducere de 10-15 la sută pentru gazele naturale livrate țării noastre

CHIȘINĂU, 27 dec — Sputnik. Președintele Igor Dodon a avut o întrevedere, miercuri, 27 decembrie, la Moscova, cu directorul general al gigantului rus Gazprom, Alexei Miller.

Газораспределительная станция - Sputnik Moldova
Expert: Rusia a fost și va rămâne principalul furnizor de gaze în UE

„Am venit cu o cerere către directorul executiv al Gazprom, Aleksei Miller, pentru a acorda Republicii Moldova o reducere de 10-15 la sută pentru gazele naturale livrate țării noastre. Prețul gazelor livrate Moldovei în ultimii ani a scăzut de mai mult de două ori. În consecință, este necesar ca prețul gazului să fie micșorat și pentru consumatorul final", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit Președintelui Republicii Moldova, în timpul întâlnirii cu Miller, au fost discutat problemele de cooperare dintre Moldova și Rusia în sectorul energetic.

„În cadrul întrevederii cu Aleksei Miller, am menționat că relația dintre Gazprom și Republica Moldova este reglementată de acordul semnat de fostul vicepremier Zinaida Greceanîi în decembrie 2006, care este valabil până în 2019", a mai adăugat Dodon.

Fluxul de știri
0