Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Povestea moldoveanului obligat să-și sape propria groapă – detalii înfiorătoare

CC BY 2.0 / Courtney Nash / ShovelЛопата в земле. Архивное фото
Лопата в земле. Архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Acum mai bine de un an, cinci locuitori ai municipiului Bălți l-au răpit pe un bărbat, l-au snopit în bătaie şi l-au dus la cimitir să-şi sape groapa.

CHIȘINĂU, 26 dec — Sputnik. Cinci locuitori ai municipiului Bălţi au fost condamnați în total la 64 de ani şi 6 luni de închisoare pentru răpirea unei persoane, vătămarea intenționată gravă a integrității corporale și tâlhărie, anunță secția relații publice a Procuraturii Generale.

Și anume, inculpații au primit 15, 14, 13, 12 și, respectiv, 10 ani și 6 luni de închisoare, după ce Procuratura municipiului Bălţi le-a demonstrat vinovăţia.

Подозреваемый в суде - Sputnik Moldova
Societate
Bestie fără suflet: Un tânăr din Criuleni și-a omorât propria mamă

Iată care a fost povestea. În seara zilei de 19 decembrie 2016, aflându-se într-un local din municipiul Bălţi, inculpații l-au lovit crunt pe un bărbat, după care l-au răpit, l-au urcat în portbagajul automobilului şi l-au transportat la domiciliul mamei unuia dintre agresori, cu care victima a concubinat o vreme. În continuare, inculpații l-au obligat pe bărbat să-și ceară scuze de la femeie pentru neplăcerile pe care acesta i le-ar fi creat în trecut. La refuzul bărbatului, agresorii l-au urcat iarăși în portbagaj şi l-au transportat la cimitirul orășenesc. Acolo, inculpaţii au scos victima din mașină, au bătut-o, i-au luat hainele şi banii, după care, ameninţând-o cu o armă de foc, au impus-o să-şi sape groapa. Într-un anumit moment, profitând de neatenția infractorilor, bărbatul a reușit să fugă, cerând ajutor de la angajații unei benzinării din apropiere.

Potrivit concluziei medico-legale, în rezultatul loviturilor primite, victima a suferit un traumatism toraco-abdominal, cu multiple echimoze şi excoriaţii ale corpului, fracturi a coastelor, ruptură de intestine, care sunt periculoase pentru viaţă şi sănătate şi sunt calificate ca vătămări corporale grave.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Fluxul de știri
0