Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Oferte incredibile pentru cei care își caută un loc de muncă

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Accesați arhiva multimediaȘomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă
Șomaj, șomeri, căutarea unui loc de muncă - Sputnik Moldova
Abonare
Agenții economici din Moldova au prezentat la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt 8896 locuri de muncă vacante

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. La sfârșitul lunii decembrie, în evidență la Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă sunt 8896 locuri de muncă vacante. 

Уборка листьев - Sputnik Moldova
Societate
Decis: Șomerii vor munci pentru a justifica ajutorul social primit de la stat

Pentru persoanele cu nivel de instruire superior și mediu de specialitate sunt disponibile 1911  locuri de muncă vacante. Cele mai multe oferte, aproape 400, sunt prezentate pentru specialiștii din domeniul sănătății, inspectori de poliție, vamali, de urmărire penală – 330 și specialiștii în educație – 257. 

Pentru persoanele cu nivel de instruire secundar profesional și pentru muncitorii necalificați, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă oferă 6985 locuri de muncă sau 79 la sută din numărul total de locuri de muncă vacante. Cele mai multe locuri de muncă vacante sunt oferite pentru lucrătorii din industria textilă și confecții – 2170. 

De asemenea, agenții economici mai prezintă oferte vacante de muncă pentru operatori, aparatişti, maşinişti la instalaţii și mașini, lucrători în domeniul vânzărilor, hoteluri şi restaurante, transport şi telecomunicaţii.

La ANOFM își vor putea găsi un loc de muncă și muncitorii necalificați. 

 

Fluxul de știri
0