Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din luna februarie, moldovenii vor primi altfel de pașapoarte biometrice

© Sputnik / Евгений ПанасенкоАэропорт
Аэропорт - Sputnik Moldova
Abonare
Din luna februarie, cetățenii Republicii Moldova își vor perfecta pașapoarte biometrice cu un design nou

CHIȘINĂU, 26 dec – Sputnik. Începând cu luna februarie, Agenția Servicii Publice va începe să elibereze pașapoarte biometrice de tip nou. Noile acte de identitate vor avea un design nou și un grad sporit de securitate.

Pașaport - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cât va costa pașaportul moldovenesc în anul 2018

Directorul Agenției Servicii Publice, Sergiu Răileanu, a declarat că pașapoartele de tip nou vor fi perfectate din luna februarie a anului 2018, atunci când stocul pașapoartelor de tip vechi se va termina. 

Noul tip de pașaport va conține amprentele digitale ale titularului, datele biometrice, iar pe fiecare pagină va avea imprimate monumentele, locurile turistice și simbolurile care caracterizează Republica Moldova. 

Răileanu a dat asigurări că noul design al pașapoartelor biometrice nu va influența în nici un fel prețul acestora. Perfectarea pașaportului în termen de 30 de zile va costa 850 de lei, în 15 zile – 1060 de lei, în 10 zile – 1280 de lei, în 5 zile – 1490 de lei, în 24 de ore – 1700 de lei, în 6 ore – 2130 de lei, în trei ore – 2550 de lei și într-o oră – 2980 de lei. 

 

 

 

Fluxul de știri
0