Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

După SUA, încă o țară recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului

© AP Photo / Lefteris PitarakisA general view of The Dome of the Rock Mosque at the Al Aqsa Mosque compound, known by the Jews as the Temple Mount, is seen from the Mount of Olives in east Jerusalem. (File)
A general view of The Dome of the Rock Mosque at the Al Aqsa Mosque compound, known by the Jews as the Temple Mount, is seen from the Mount of Olives in east Jerusalem. (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Guatemala a urmat exemplul Statelor Unite și a decis să-și transfere reprezentanța diplomatică în Orașul Sfânt

CHIȘINĂU, 25 dec — Sputnik. Președintele Republicii Guatemala, Jimmy Morales, a anunțat decizia de a transfera, asemenea SUA, ambasada țării sale din Tel Aviv în Ierusalim.

”Azi m-am întreținut cu Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu… Una din temele principale a fost mutarea ambasadei guatemaliene la Ierusalim. Informez că ministrul de Externe a și primit dispoziția de a întreprinde măsurile necesare”, a scris el pe contul său de  Facebook.

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat pe 6 decembrie, că Statele Unite reconosc Ierusalimul drept capitală a statului evreu și vor transfera acolo ambasada lor. Decizia a provocat nemulțumire și furie în lumea musulmană, ea nu a fost acceptată practic nicăieri în lume.

Adunarea Generală a ONU a adoptat, cu o largă majoritate, o rezoluție contra demersului SUA. Guatemala este una dintre cele 9 state care au votat la ONU în favoarea deciziei SUA.

Fluxul de știri
0