Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum poți primi 40 de mii de lei pentru un loc de muncă creat

© Sputnik / Мирослав РотарьРабочие место
Рабочие место - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018

CHIȘINĂU, 25 dec – Sputnik. Agenții economici din Moldova care vor crea noi locuri de muncă vor primi de la stat câte 40 de mii de lei pentru fiecare loc creat.

Городская ярмарка вакансий - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Peste 10 mii de locuri de muncă vacante sunt oferite pentru șomerii din Moldova

Potrivit Regulamentului privind subvenţionarea creării de noi locuri de muncă, aprobat de Executiv, cuantumul subvenției pentru un loc de muncă creat și destinat subiectului subvenției este de 40 mii de lei pentru anul 2018. 

Banii vor fi achitaţi în două tranşe, pe parcursul a doi ani. Mijloacele financiare necesare în acest scop sunt prevăzute în cadrul bugetar pe termen mediu.

Printre criteriile de eligibilitate pentru acordarea subvenției se numără: creșterea numărului de salariați cu cel puțin 100 de persoane care fac parte din categoria de subiect al subvenției, salariul mediu lunar la întreprindere pentru persoanele angajate — subiecți ai subvenției să nu fie mai mic de 75% din cuantumul salariului mediu lunar pe economie, în ultima zi a lunii aferente anului fiscal pentru care se solicită subvenția, agentul economic nu trebuie să aibă restanțe la achitarea impozitelor și taxelor față de bugetul public național.

Fluxul de știri
0