Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Pictura, pasiune pentru întreaga viață

Abonare
Sunt talentați, își dedică tot timpul liber picturii, iar recent și-au expus lucrările la două expoziții din Baku, dar și Tbilisi. Este vorba despre Ion și Iulia Carchelan, care au fost invitații jurnalistului Vasile Dosca, în studioul Sputnik Moldova

Ion Carchelan este pictor cu experiență, născut în raionul Nisporeni. Din păcate, operele lui au fost descoperite mai mult de cei de peste hotarele Republicii Moldova, decât de conaționalii noștri. Asta a declarat el în cadrul unui interviu realizat în studioul Sputnik Moldova.

Participă cu regularitate la expoziții din Statele Unite ale Americii, Italia, dar și alte state, iar recent, alături de fiica sa, Iulia, și-au expus creațiile la două expoziții organizate în Georgia și Azerbaidjan.

Iulia Carchelan ”a furat” această îndeletnicire de la tatăl său. Fiind copil, îi plăcea să se furișeze în atelierul în care își punea creația pe pânza tatălui său. La început, Ion mânca la propriu din culori, după care și-a dat seama că nu sunt comestibile, dar bune pentru desenat. Așa că a pus mâna pe pensulă și a călcat pe urmele părintelui său.

Ambii pictează absolut orice și spun că arta înseamnă totul pentru ei. Iar dacă ai și talent, atunci din asta poți dezvolta o adevărată afacere.

Autor: Vasile Dosca

 

 

Fluxul de știri
0