Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Ce rezultate au obținut sportivii moldoveni în 2017. Planuri mari pentru 2018

© Sputnik / Rodion ProcaNicolae Juravschi
Nicolae Juravschi - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Moldova, Nicolae Juravschi, spune că acest an a fost unul plin de realizări
Ce rezultate au obținut sportivii moldoveni în 2017. Planuri mari pentru 2018

Sportivii moldoveni au dovedit și în acest an că pot concura cu adversari din țări mari, puternice.

"Sportul este un domeniu în care trebuie să facem permanent investiții. Anul acesta am reușit cu resurse puține să obținem diplome, medalii la competiții internaționale. Trebuie să înțelegem că pe lângă sportul de performanță noi avem nevoie de o societate care să se dezvolte și sănătoasă. În prezent statul face eforturi considerabile pentru a-i susține pe sportivii de performanță, dar viitorii olimpici au nevoie de condiții încă de pe băncile școlii", a declarat Nicolae Juravschi.

Deputatul și președintele CNOS, susține că " în majoritatea școlilor din localitățile rurale, sălile de sport sunt într-o stare deplorabilă”.

”În condițiile în care noi ne dorim să avem copii sănătoși trebuie să le creăm astfel de condiții ca ei să-și dorească să meargă la orele de sport. Avem nevoie de vestiare, cabine de duș, echipament sportiv. Iată atunci când vom avea aceste condiții, vom putea insista ca educația fizică să devină o materie predată în instituțiile de învățământ, la fel de serioasă ca celelalte", susține Juravschi.

Referindu-se la sportul de performanță, Nicolae Juravschi a menționat că pentru anul 2018, există planuri mari. De exemplu, investitorii străini și-au declarat disponibilitatea pentru a aloca bani pentru construcția unui bazin, unde vor fi antrenați viitorii olimpici. La nivelul autorităților moldovene, al Guvernului, spune Juravschi, sunt întreprinse diverse măsuri de susținere a sportivilor de performanță, a antrenorilor, dar întotdeauna este loc pentru mai bine.

 

 

Fluxul de știri
0