Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Unii angajați ai Guvernului vor primi indemnizații de aproape 6 milioane de lei

© Sputnik / Evghenii PanasencoBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Disponibilizarea angajaților din structurile de stat în cadrul reformei Guvernului vor aduce cheltuieli de aproape șase milioane de lei în bugetul țării

CHIȘINĂU, 24 dec – Sputnik. Executivul a majorat suma indemnizațiilor care vor fi oferite angajaților disponibilizați în urma reformării Guvernului. Suma a fost majorată cu 2,4 milioane de lei. 

Правительство РМ - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată când vor fi disponibilizați cei 43 de viceminiștri din Guvernul Pavel Filip

Inițial, Ministerul Finanțelor solicita Guvernului repartizarea din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2017 pentru implementarea Strategiei de Reformă a Administrației Publice, mijloace financiare în sumă de aproape 3,2 milioane de lei în vederea acoperirii cheltuielilor de disponibilizare ca urmare a reorganizării structurale a administrației publice centrale. 

Ulterior, ministerul a solicitat suma de 5,6 milioane de lei, care a și fost aprobată de Cabinetul de Miniștri. 

Alocațiile vor fi utilizate pentru acoperirea cheltuielilor de disponibilizare ca prestații sociale ale angajatorilor (indemnizații la încetarea acțiunii contractului de muncă), survenite în urma procesului de reorganizare. Aceste sume au fost determinate în baza propunerilor parvenite de la autorități, ținând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanțiile sociale corespunzătoare. 

Compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite se va realiza în limita alocațiilor aprobate în buget la compartimentul „cheltuieli de personal”.

Fluxul de știri
0