Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Din 1 ianuarie, infractorii și cadavrele vor fi identificate mai ușor

© Sputnik / Мирослав Ротарьдоступ запрещен полиция
доступ запрещен полиция - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbări în procesul de identificare a infractorilor, în stabilirea identității cadavrelor necunoscute, precum și a persoanelor decedate – victime ale unor situații excepționale sau ale unor infracțiuni cu caracter terorist

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. De la 1 ianuarie 2018, în procesul de identificare a infractorilor, în stabilirea identității cadavrelor necunoscute, precum și a persoanelor decedate – victime ale unor situații excepționale sau ale unor infracțiuni cu caracter terorist va fi utilizată informația genetică. Parlamentul a votat Legea cu privire la înregistrarea genetică judiciară.

Morgă - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În Moldova expertiza psihiatrică se va face și la morgă

Analiză genetică judiciară presupune utilizarea unui set de determinări biochimice prin care informația deținută în anumite fragmente necodate ale macromoleculei ADN este transformată într-un cod alfanumeric specific fiecărui individ.

Prelevarea materialului biologic în legătură cu cercetarea infracțiunii și pentru înregistrarea genetică se va realiza de către personalul calificat al subdiviziunilor Inspectoratului General al Poliției. Prelevarea materialului biologic de la cadavre se va face de către personalul Centrului de Medicină Legală.

Noile prevederi nu se extind asupra raporturilor juridice care apar în cadrul procedurii civile sau în cazurile de ordin personal, ce țin de stabilirea profilului ADN al ființei umane, nici la preluarea informației genetice judiciare în procesul de perfectare și eliberare a actelor de identitate ce conțin date biometrice.

Fluxul de știri
0