Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Moldova expertiza psihiatrică se va face și la morgă

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În noile condiții, expertizele psihiatrice nu vor putea fi contestate în procesele judiciare, iar cetățenii vor avea acces la o justiție echitabilă

CHIȘINĂU, 18 mar – Sputnik. Centrul de Medicină Legală va efectua expertize psihiatrice,  din data de 1 aprilie 2017.  Măsura este prevăzută  într-un ordin semnat de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan.

Radio Sputnik Moldova - Sputnik Moldova
Psiholog: Jumătate dintre tinerii moldoveni consumă marijuana

Până în prezent, expertizele psihiatrice — legale earu realizate în spitalele de psihiatrie din municipiile Chișinău și Bălți.

Instituirea serviciului de expertiză psihiatrică-legală în cadrul Centrului de Medicină Legală este reglementată în Legea cu privire la expertiza judiciară. Documentul prevede ca acest serviciu să fie prestat doar de instituții publice sau birouri de expertiză judiciară, așa cum este Centrul de Medicină Legală. 

”În noile condiții, expertizele psihiatrice nu vor putea fi contestate în procesele judiciare, iar cetățenii vor avea acces la o justiție echitabilă”, potrivit unei note a Ministerului Sănătății. 

Medicii care efectuau expertiza psihiatrică-legală în cadrul spitalelor de psihiatrie din Chișinău și Bălți vor fi angajați de Centrul de Medicină Legală.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0