Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se întâmplă cu sufletele celor care mor în Postul Crăciunului

© Sputnik / Miroslav RotariРаспятие и свечи
Распятие и свечи - Sputnik Moldova
Abonare
Se spune că în Postul Crăciunului mor doar oamenii buni, desăvârșiți și fără de vină

CHIȘINĂU, 23 dec – Sputnik. Conform superstiţiilor din bătrâni, sufletul persoanelor care mor în timpul posturilor mari din decursul unui an calendaristic ajunge direct în Rai.

Persoanele care mor în această perioadă merg direct în Rai, uşile acestuia fiind deschise sufletelor care părăsesc lumea şi se înalţă la cer. Indiferent de păcatele pe care le-a săvârșit în această viață, cel care moare în Postul Crăciunului va fi primit în Împărăția Raiului, căci Dumnezeu îi va ierta totul şi îl va aşeza alături de îngeri.

Casa lui Moș Crăciun de la Polul Nord - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Începe Postul Nașterii Domnului pentru cei care țin Crăciunul pe 7 ianuarie

Se spune că în Postul Crăciunului mor doar oamenii buni, desăvârșiți și fără de vină. Biserica Ortodoxă învață că moartea este “despărțirea sufletului de trup”, odată această despărțire săvârșită, trupul este dat pământului și putrezește.

Postul Crăciunului durează 40 de zile, printre care sunt multe cu dezlegare la peşte, ulei şi vin, până în Ajunul Crăciunului, când se ţine post negru şi este aşteptat preotul să aducă vestea Naşterii Mântuitorului.

Postul Crăciunului a început în acest an, pentru cei care sărbătoresc Nașterea Domnului la 7 ianuarie, pe data de 28 noiembrie, şi se va încheia în 7 ianuarie. 

Postul Nașterii Domnului aminteşte de postul îndelungat al patriarhilor şi drepţilor din Vechiul Testament, în aşteptarea venirii lui Mesia, Izbăvitorul. După unii tâlcuitori ai cultului ortodox, prin durata lui de 40 de zile, acest post aduce aminte şi de postul lui Moise de pe Muntele Sinai, când acesta aştepta să primească cuvintele lui Dumnezeu, în Decalogul scris pe lespezi de piatră.

Postul Crăciunului este mai uşor faţă de cel al Paştelui, având multe dezlegări la peşte, ulei şi vin. Se dă dezlegare la peşte şi preparate din peşte, precum şi la vin şi untdelemn în toate zilele de sâmbătă şi duminică.

Creștinii care sărbătoresc Crăciunul pe data de 25 decembrie, au intrat în Postul Nașterii Domnului pe data de 15 noiembrie.

Fluxul de știri
0