Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Pavel Filip i-a trimis repetat o scrisoare președintelui țării

© Sputnik / Miroslav RotariПавел Филип
Павел Филип - Sputnik Moldova
Abonare
Premierul a înaintat repetat aceleaşi candidaturi pentru funcţiile de vicepremier şi ministru

CHIȘINĂU, 22 dec – Sputnik. Vineri prim-ministrul Pavel Filip a înaintat repetat aceeaşi listă de persoane pentru funcţiile de vicepremier şi ministru, după ce preşedintele Igor Dodon a respins prima nominalizare.

În conformitate cu prevederile Constituţiei, preşedintele este obligat a doua oară să accepte propunerile premierului, existând şi o hotărâre a Curții Constituționale în acest sens.

președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Politică
Dodon sau Filip: Runda a doua

Conducerea PD a anunțat, marți, ample remanieri guvernamentale. Astfel, pentru postul de vicepremier pentru integrare europeană este nominalizat Iurie Leancă. Pentru postul de vicepremier pentru reintegrare este propusă Cristina Lesnic.

La Ministerul Economiei şi Infrastructurii, funcţia de ministru urmează să fie ocupată de Chiril Gaburici. La Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale propunerea pentru funcţia de ministru este Svetlana Cebotari, directorul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui. Domeniul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului urmează să fie administrat de o persoană din mediul academic de specialitate — Liviu Volconovici, rectorul Universităţii Agrare de Stat din Moldova.

La Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost înaintat Tudor Ulianovschi, actualmente ambasadorul Republicii Moldova la Geneva. Nominalizarea la funcţia de ministru al Justiţiei este Alexandru Tănase, ex-preşedintele Curţii Constituţionale.

Fluxul de știri
0