Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon sau Filip: Runda a doua

© Facebook / Igor Ddoon președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip
președintele Igor Dodon, prmeierul Pavel Filip - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a respins, joi, candidaturile noilor membri ai Guvernului Filip - ce argumente a invocat președintele

CHIȘINĂU, 21 — Sputnik. Președintele țării, Igor Dodon, a refuzat să-i numească în funcție pe cei șapte membri ai Cabinetului de Miniștri propuși de premierul Pavel Filip.

"Am respins candidaturile la funțiile de miniștri. Reieșind din jurisprudența Curții Constituționale și din prevederile Legii cu privire la Guvern, remanierea guvernamentală propusă trebuie să fie efectuată de Parlament", a scris Dodon pe pagina sa de facebook.

Amintim că liderul PD Vlad Plahotniuc a anunțat acum câteva zile ample remanieri guvernamentale, care propun nu doar schimbarea unor miniștri dar și a structurii Guvernului. Astfel, pentru postul de vicepremier pentru integrare europeană este nominalizat Iurie Leancă. Pentru postul de vicepremier pentru reintegrare este propusă Cristina Lesnic.

La Ministerul Economiei şi Infrastructurii, funcţia de ministru urmează să fie ocupată de Chiril Gaburici. La Ministerul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale propunerea pentru funcţia de ministru este Svetlana Cebotari, directorul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui. Domeniul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului urmează să fie administrat de o persoană din mediul academic de specialitate — Liviu Volconovici, rectorul Universităţii Agrare de Stat din Moldova.

La Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a fost înaintat Tudor Ulianovschi, actualmente ambasadorul Republicii Moldova la Geneva. Nominalizarea la funcţia de ministru al Justiţiei este Alexandru Tănase, ex-preşedintele Curţii Constituţionale.

De menționat că tot astăzi șeful statului a semnat decretele privind revocarea din funcție a șase miniștri din Guvernul Filip.

Fluxul de știri
0