Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Parlamentul a votat repetat legea privind combaterea ”propagandei ruse”

© Sputnik / Miroslav RotariПарламент
Парламент - Sputnik Moldova
Abonare
Legea care prevede modificarea Codului Audiovizualului a fost votat repetat de Parlament

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Parlamentul a votat repetat Legea privind securitatea informațională după ce șeful statului, Igor Dodon, a returnat legea în Parlament. Aceasta prevede modificarea Codului Audiovizualului în care urmează să fie introdusă noțiunea de "securitate informațională".

”Legea a fost adoptată cu votul a 59 de deputați, a declarat Andrian Candu.

Телевизор - Sputnik Moldova
Politică
Posturile TV care nu vor respecta legea anti-propagandă vor rămâne fără licență

Împotriva acestei legi s-au pronunțat deputații comuniști și cei din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova.

Potrivit autorilor, aceasta ar implica un ansamblu de măsuri menite să-i protejeze pe cetățenii moldoveni de propaganda mediatică din afara țării.

Proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentare a informației politice, a fost votat în Parlament pe 7 decembrie curent.

Noua lege prevede că, în vederea asigurării securității informaționale a statului, "se permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră". Federația Rusă nu e stat membru al acestei Convenții.

Fluxul de știri
0