Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

A început primirea cererilor de participare la concursul „Andrei Stenin”

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaНаграждение победителей конкурса фотожурналистики им. А. Стенина
Награждение победителей конкурса фотожурналистики им. А. Стенина - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru mulți fotoreporteri tineri concursul în numele lui Andrei Stenin a devenit ca o locomotivă în profesia pe care și-au ales-o

CHIȘINĂU, 22 dec — Sputnik. Organizatorii Concursului Internațional de Fotojurnalism „Andrei Stenin" au început primirea cererilor de participare, chiar în ziua nașterii fotoreporterului AIȘ „Rossia segodnea" Andrei Stenin, care și-a pierdut viața în sud-estul Ucrainei. Cererile pot fi prezentate pe portalul concursului stenincontest.ru, fiind admise lucrările fotoreporterilor cu vârste cuprinse între 18 și 33 de ani. Cererile vor fi primite până la 28 februarie 2018.

Роман Ягупов - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Solistul "Zdob și Zdub" și-a transformat mașina într-o operă de artă

Concursul reprezintă o platformă ce descoperă nume noi în fotojurnalismul internațional și formează criteriile de calitate ale fotografiei documentare. Scopul concursului este de a-i susține pe tinerii fotoreporteri și de a le deschide calea în lumea fotografiei.

În 2018 participanții vor concura la patru nominalizări: „Știri principale", „Sport", „Planeta mea" și „Portret. Un erou al timpurilor noastre".

În acest an numărul lucrărilor la fiecare nominalizare a fost mărit până la trei, fapt ce le oferă tinerilor fotografi mai multe posibilități de a-și demonstra măiestria profesională.

Fondul de premii al concursului din 2018 a crescut, practic, de două ori și va constitui, respectiv, 100 de mii, 75 de mii și 50 de mii de ruble pentru locurile unu, doi și trei la fiecare nominalizare. Deținătorul Marelui Premiu va primi 700 de mii de ruble. Pentru tinerii fotografi va fi la fel de important să-și demonstreze lucrările în arealul rusesc, cât și pe arena internațională, turneul expozițional al laureaților devenind deja parte inseparabilă a concursului.

Sorin Dumitrescu - Sputnik Moldova
Sorin Dumitrescu dezvăluie secretul actului creator de cultură

Oksana Oleinik, curatorul Concursului Internațional de Fotojurnalism „Andrei Stenin", conducătorul serviciului proiecte vizuale al AIȘ „Rossia segodnea" spune:

„Pentru mulți fotoreporteri tineri concursul „Andrei Stenin" a devenit ca o locomotivă în profesie, le-a oferit posibilitatea de a afla reacția la lucrările lor și de a conștientiza care este locul lor în societatea fotografilor. Invităm tinerii fotoreporteri din lumea întreagă să participe la ediția din 2018 a concursului și le dorim să învingă!"

Concursul Internațional de Fotojurnalism „Andrei Stenin" ediția 2017 s-a desfășurat cu suportul celor mai importante mass-media ruse și internaționale, al agențiilor de presă și asociației fotografice. Parteneri ai câtorva nominalizări au fost Grupul unit media din Shanghai și holdingul informațional arab Al-Majadin TV, precum și una dintre cele mai mari organizații umanitare din lume — Comitetul Internațional de Cruce Roșie.

Agenția Internațională de Presă și Radio Sputnik este partener internațional al concursului.

Fluxul de știri
0