Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Trump amenință: nu va finanța statele ce nu susțin SUA în privința Ierusalimului

© REUTERS / JONATHAN ERNSTДональд Трамп
Дональд Трамп - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul american Donald Trump amenință să le priveze de suportul financiar american pe acele țări care condamnă decizia sa de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului

CHIȘINĂU, 21 dec- Sputnik. Ședința specială a Adunării Generale a ONU, în cadrul căreia va fi examinată rezoluția care condamnă poziția SUA cu privire la Ierusalim, este programată pentru luni, 25 decembrie. Anterior, această rezoluție a fost respinsă de Consiliul de Securitate al ONU, deoarece SUA a făcut uz de dreptul său de veto.

În acest context, președintele SUA a amenințat că le va tăia finanțarea acelor țări care vor susține rezoluția ce condamnă decizia sa.

„Ele iau de la noi sute de milioane, ba chiar miliarde de dolari, iar apoi votează împotriva noastră. Ei bine, vom urmări aceste voturi. Lasă-le să continue să voteze împotriva noastră, astfel vom economisi mai mult. Nu ne pasă", citează Rossia Today cuvintele lui Trump rostite în cadrul ședinței Cabinetului său de la Casa Albă.

Израиль, Иерусалим - Sputnik Moldova
Trump a comunicat că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a Israelului

La începutul lui decembrie, președintele SUA, Donald Trump, a recunoscut oficial orașul Ierusalim drept capitală a Israelului, justificând astfel anexarea părții de est a orașului, în pofida rezoluțiilor ONU și obligațiunilor sale internaționale. Casa Albă a declarat că președintele nu a făcut altceva decât să recunoască starea reală a lucrurilor, atunci când a dat indicații ca Ambasada SUA să fie transferată la Ierusalim.

Ierusalimul este considerat loc sfânt de iudei, creștini și musulmani. Aici se află lăcașele sfinte ale celor trei confesiuni religioase. În conformitate cu deciziile ONU, partea de Est a Ierusalimului este considerată capitală a statului Palestinian. Decizia SUA a provocat un protest violent atât în țările arabe, cât și în Europa.

Fluxul de știri
0