Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mobilizare maximă la frontiera de stat

© Sputnik / Miroslav RotariПограничная полиция
Пограничная полиция - Sputnik Moldova
Abonare
În punctele de trecere a frontierei for fi întreprinse in șir de măsuri suplimentare, iar angajații Poliției de Frontieră nu vor mai merge în concediu în perioada următoare

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik. Au rămas zile numărate până la sărbătorile de iarnă, iar o bună parte dintre moldovenii plecați la muncă peste hotare se vor întoarce acasă pentru a fi în aceste zile alături de cei dragi.

Potrivit experienței anilor trecuți, în această perioadă se înregistrează creșteri semnificative ale traficului de persoane și mijloace de transport în toate punctele de trecere a frontierei. Pentru a fluidiza circulația la frontieră și a evita formarea cozilor, Poliția de Frontieră a dispus o serie de acțiuni suplimentare.

Astfel, în cele mai solicitate puncte de trecere fluxul de familii cu copii, dar și persoane cu nevoi speciale, va fi direcționat pe banda de trecere a Corpului Diplomatic. În acest sens, vor fi amplasate echipaje mobile, dotate cu tehnică specială de control, care în mod operativ și în timp real vor realiza verificarea documentelor de călătorie.

Totodată, la decizia conducerii Poliției de Frontieră, au fost sistate concediile angajaților și s-au format rezerve din inspectori de frontieră, care sunt pregătiți să intervină în situațiile de aflux de călători. La fel, pentru gestionarea corectă și eficientă a activităților în cele mai "active" puncte de trecere atât de la frontiera moldo-română, cât și la cea moldo-ucraineană, inclusiv acordarea ajutorului practic, vor fi delegați managerii direcțiilor specializate din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră.

Дорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП Кагул-Оанча. - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ce vor face echipele mixte de patrulare la frontiera moldo-română

La solicitarea administrației publice locale vor fi deschise puncte de trecere cu statut local, amplasate pe sectorul de frontieră moldo-ucrainean. Activitatea dată va simplifica trecerea frontierei de către cetățenii Republicii Moldova și Ucrainei, care locuiesc permanent în raioanele administrative de frontieră, în baza pașapoartelor interne (buletin de identitate) sau în baza pașapoartelor pentru ieșire peste hotare și trecerea frontierei cu mijloace de transport care aparțin acestora a căror capacitate de încărcare nu depășește 3,5 tone.

În perioada vizată, polițiștii de frontieră — specialiști în tehnologii informaționale, vor asigura interoperabilitatea tuturor bazelor de date pentru diminuarea timpilor de procesare a documentelor de călătorie. În context, s-a făcut și un apel către instituțiile financiar-bancare, dislocate în PTF-uri, să-și revadă programul de lucru, pentru a face față numărului sporit de călători care achită vinietele în special.

De asemenea, pentru prevenirea şi combaterea infracționalității transfrontaliere, prin menținerea sub control a situației operative, va fi majorat numărul echipelor mobile antrenate la supravegherea drumurilor naţionale şi frontierei de stat, și se vor intensifica relaţiile de conlucrare cu subdiviziunile Ministerului Afacerilor Interne.

Fluxul de știri
0