Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce vor face echipele mixte de patrulare la frontiera moldo-română

© Sputnik / Miroslav Rotari / Accesați arhiva multimediaДорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП "Кагул-Оанча".
Дорожные указатели на молдавско-румынской границе. КПП Кагул-Оанча. - Sputnik Moldova
Abonare
La frontiera moldo-română vor activa echipe mixte de patrulare

CHIȘINĂU, 1 nov — Sputnik. Inspectoratele Generale ale Poliției de Frontieră din cadrul Ministerelor Afacerilor Interne ale Republicii Moldova și României vor desfășura activități de patrulare comună a frontierei moldo-române. Cabinetul de Miniștri de la Chișinău a aprobat inițierea negocierilor pentru încheierea unui acord în acest sens.

Международный пункт пропуска Угринов-Долгобичув на украинско-польском участке госграницы - Sputnik Moldova
Ucraina consolidează controlul la frontieră: ce-i așteaptă pe cetățenii Moldovei

Guvernul consideră că activitatea echipelor mixte de patrulare va spori semnificativ capacitățile de asigurare a securității la frontieră. Specialiștii menționează că în felul acesta vor fi prevenite mai eficient infracțiunile transfrontaliere, în special contrabanda și imigrația ilegală. Echipele mixte vor activa pe o zonă de 10 km de la linia de frontieră, pe teritoriului ambelor state.

Autoritățile Republicii Moldova și României desfășoară activități de patrulare coordonată pe râul Prut începând cu anul 2012. Țara noastră cooperează pe domenii de securitate a frontierei comune și cu Ucraina.

Fluxul de știri
0