Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un jurnalist român „şterge pe jos" cu Monica Macovei

© Facebook / Monica MacoveiMonica Macovei
Monica Macovei - Sputnik Moldova
Abonare
Jurnalistul declară că este imun la „manevrele" „caporalilor din presă"

CHIȘINĂU, 21 dec — Sputnik, Georgiana Arsene. Studiile de drept ale deputatului PSD Eugen Nicolicea au inflamat spiritele, ca urmare a faptului că politicianul a refuzat să dea detalii despre acest subiect.

Este vorba despre faptul că Nicolicea a terminat Dreptul la Spiru Haret.

Jurnalistul Dan Andronic ia poziţie pe pagina sa de socializare şi arată cum este transformat acest subiect într-o adevărată campanie denigratoare la adresa politicianului.

„Nicolicea a făcut facultatea de Drept la Spiru Haret, ID, e marea descoperire de astăzi. Ceea ce-l face un monstru:). Nu-mi place omul ăsta de nicio culoare, mi se pare arogant și suficient, dar nici nu pic în plasa caporalilor de presă", notează acesta.

Monica Macovei - Sputnik Moldova
Politică
Acuzatorul Moldovei este avocatul homosexualilor și sluga lui Soros - Foto

În spatele celor care se pretează la asemenea gesturi se află, potrivit lui Andronic, cei care o idolatrizează pe Monica Macovei. Acesta este momentul în care Andronic dezvăluie lucruri din trecutul lui Macovei: legăturile acesteia pe linei de familie cu nomenclatura comunistă, dar şi ascensiunea sa profesională, ca urmare sau ca rezultat a funcţiei deţinute de tată.

„Venea din familie cu dosar sănătos, din zona nomenclaturii, așa că a fost repartizată la Giurgiu, apoi transferată la Procuratura Sectorului 1. Sectorul 1? Uau! Zonă de grad zero, colaborare cu Securitatea, 101 la sută. Avea o cultură vastă pentru care s-a plimbat puțin prin țările socialiste, dar și capitaliste, în 1975 în Ungaria, Italia, Elveția, Austria, apoi în 1978 în URSS, iar în 1979 în RDG. Cine putea pe vremea lui Ceaușescu să facă d-astea? Aproape nimeni… Răspunsul este simplu: tatăl ei era tovarăşul Vasile R. Gherghescu, consultant specialist în aparatul Consiliului de Stat și fusese decorat de Nicolae Ceaușescu în 1971 cu Ordinul Steaua RSR. O explicație simplă la călătoriile în străinătate și repartițiile-minune", scrie Andronic.

Fluxul de știri
0