Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

FMI a alocat o nouă tranșă de 22,2 milioane de dolari Republicii Moldova

© Sputnik / Mihail KutuzovДоллары США
Доллары США - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul de directori a apreciat stabilitatea macroeconomică și financiară din Republica Moldova, dar și rezultatele obținute în implementarea Programului de țară cu FMI

CHIȘINĂU, 21 dec – Sputnik. Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional (FMI) a aprobat cel de-al doilea raport de evaluare al Acordului cu Republica Moldova. Urmare a evaluării progresului înregistrat în realizarea angajamentelor asumate, țara noastră va primi din partea FMI o nouă tranșă, de aproximativ 22,2 milioane de dolari.

Consiliul de directori a apreciat stabilitatea macroeconomică și financiară din Republica Moldova, dar și rezultatele obținute în implementarea Programului de țară cu FMI. De asemenea, oficialii de la FMI au menţionat succesul autorităților în reducerea inflației şi au constatat că Bugetul de stat pentru anul 2018 și cadrul fiscal pe termen mediu promovat de Guvern permit sporirea investițiilor publice și a cheltuielilor sociale. 

Международный валютный фонд - Sputnik Moldova
”Testamentul” lăsat de FMI autorităților din Republica Moldova

FMI a încurajat continuarea reformelor structurale în Republica Moldova, inclusiv în domeniul financiar-bancar, consolidarea sustenabilității fiscale și a eficienței politicii monetare, precum și a acțiunilor orientate spre îmbunătățirea administrației publice și a climatului de afaceri din țara noastră.

Raportul a fost realizat de către echipa de experți ai FMI, condusă de Ben Kelmanson, care în perioada 25 octombrie – 7 noiembrie  s-a aflat la Chișinău într-o misiune de evaluare a Programului de țară al Republicii Moldova cu Fondul Monetar Internațional.

Pe 7 noiembrie 2016, Consiliul de Directori al Fondului Monetar Internațional a aprobat un Program pe trei ani cu Republica Moldova. Suportul financiar de aproximativ 183,1 milioane de dolari este acordat țării noastre în tranșe și vine să susțină reformele promovate de Guvern.

Fluxul de știri
0