Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

(VIDEO) Încătușați de polițiști, după ce au făcut asta într-un parc din Capitală

© Sputnik / Мирослав РотарьЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Patru tineri au fost reținuți de polițiști în timp ce încercau să comercializeze substanțe narcotice într-un parc din Capitală

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. În timp ce patrulau prin parcurile publice din sectoarele Buiucani şi Ciocana, polițiștii din Capitală au reținut în flagrant delict patru indivizi, suspectându-i de comercializarea stupefiantelor.

Oamenii legii au găsit asupra tinerilor, cu vârstele cuprinse între 24 și 28 de ani, pachețelele cu masă vegetală şi seringi medicale. Acestea au fost expediate la Centrul tehnico-criminalistic şi expertize judiciare al IGP pentru efectuarea investigațiilor de laborator.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecţii riscă privațiune de libertate pe un termen de la 2 până la 5 ani.

Aliona Serbulenco - Sputnik Moldova
Persoanele dependente de droguri, între închisoare și spital

Totodată, oamenii legii au iniţiat cercetări în vederea identificării complicilor în schema ilegală de distribuire a drogurilor. Potrivit Ministerului Sănătăţii, în Republica Moldova a sporit considerabil numărul persoanelor consumatoare de droguri luate la evidenţă şi aflate sub supraveghere medicală. Conform Dispensarului Republican de Narcologie, numărul acestora, la 1 iunie, a constituit aproape 10,7 mii, inclusiv 57 adolescenții cu vârsta de până la 18 ani.

Datele denotă şi o creştere în ultimii ani a consumului de droguri prin inhalare şi a etnobotanicelor cu efecte halucinogene, iar adolescenţii rămân a fi cei mai vulnerabili în acest context.

Tinerii de până la 30 ani constituie aproximativ 95% din numărul persoanelor care consumă droguri din curiozitate, pentru senzaţii noi sau din dorinţa de a atinge o anumită stare psihică de bine. O problemă în acest sens constituie lipsa de informare şi comunicare.

Fluxul de știri
0