Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Persoanele dependente de droguri, între închisoare și spital

© Photo : gov.mdAliona Serbulenco
Aliona Serbulenco - Sputnik Moldova
Abonare
Pentru a avea o societate sănătoasă trebuie ca politica de sănătate să domine celelalte politici, spune viceministra Sănătății Aliona Serbulenco.
Persoanele dependente de droguri, între închisoare și spital

Problema reabilitării persoanelor dependente de droguri a fost discutată în cadrul unui eveniment public organizat pe 26 iunie, la Chișinău. La dezbaterile publice au participat reprezentanți ai Ministerului Sănătății, organizațiilor nonguvernamentale și oameni care au învins lupta cu dependența de droguri.

"Persoanele dependente de droguri pot fi salvate doar aflându-se alături de familie, de cei dragi și nicidecum izolate în închisoare", a declarat ministrul adjunct al Sănătății Aliona Serbulenco în cadrul dezbaterilor publice organizate cu genericul „Alternativa la detenție pentru persoanele dependente de droguri".

Aliona Serbulenco spune că "în Republica Moldova persoanele dependente de droguri nu vor să conștientizeze că sunt bolnave, că suferă de o boală care poate fi tratată ca oricare alta în instituțiile medicale". Unde, adaugă viceministra, acești pacienți sunt tratați la fel ca oricare alții, nu sunt discriminați.

Numărul de decese cauzate de consumul de droguri este semnificativ în Republica Moldova. Reprezentanții statului recunosc că au nevoie de un număr mai mare de specialiști pentru a combate fenomenul de trafic ilicit de droguri și consumul acestora.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0