Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

O sursă alternativă de știri, în centrul Europei: RT emite în Franța

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Trecere la banca de fotografiiRT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison
RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
În Franța și-a deschis studiourile postul de televiziune RT France, care a reușit să recruteze cele mai sonore nume din presa franceză

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. În Franța a apărut o nouă sursă alternativă de informații. Acum câteva zile și-a deschis studiourile postul de televiziune Russia Today France, unde vor activa mai mulți jurnaliști cunoscuți publicului francez, dar și jurnaliștii mai puțin cunoscuți. În afară de Franța, emisiunile în limba franceză urmează să fie destinate și locuitorilor Belgiei, Elveției și în perspectivă — celor din Africa de Nord și Canada.

RT - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova va răspunde dur Statelor Unite pentru presiunile asupra RT și Sputnik

"Cred că noul canal este ceva foarte interesant. Vom discuta subiectele care nu sunt dezbătute îndeajuns, care ar putea fi puse în discuție la alte posturi, însă nu își găsesc locul", a declarat Magali Forestier, jurnalistă care a activat anterior la France Television, BFM TV și iTele.

Un alt star al presei franceze, care va activa la RT France, este Stéphanie de Muru, care anterior a lucrat pentru postul BFM TV. Această veste a șocat opinia publică din Franța, iar jurnalista a început să primească mai multe amenințări în rețele de socializare. De asemenea, din noua echipă fac parte și Jean-Maurice Potier, care anterior activa la LCI și Jérôme Bonnet, cu o experiență vastă în presa online.

„Publicul-țintă al canalului sunt cei care vor să cunoască mai mult, care sunt nemulțumiți de acea poziție care este preponderent exprimată la posturile TV și portalurile mainstream. E vorba de oamenii care înțeleg că lumea este organizată altfel și vor să cunoască poziția acelor state care astăzi nu este prezentată suficient sau este prezentată exclusiv dintr-un punct de vedere negativ", a declarat Ksenia Fiodorova, șeful postului RT France.

World's cities. London - Sputnik Moldova
Ambasada rusă a ridiculizat un articol din Daily Mail despre Sputnik și RT

În opinia ei, „astăzi observăm ceea ce se numește un vacuum informațional, care este dictat de presa mainstream, iar publicul francez are nevoie de opinii de alternativă".

„Interesul sporit față de RT France este confirmat de studii. Spre exemplu publicul site-ului nostru a crescut de două ori în ultimul an fără niciun fel de investiții. Acest lucru relevă faptul că interesul față de RT este unul foarte mare. În pofida unei atitudini negative în presa franceză, cetățenii francezi ne așteaptă. Ei au anumite așteptări pe care sperăm să le justificăm", a declarat directorul canalului.

Colaboratorii noului post recunosc că întâmpină mai multe greutăți, în special, în ceea ce privește accesul la evenimentele publice, mai ales când e vorba de Palatul Élysée.

RT France poate fi vizionat prin satelit, urmând să fie inclus și în grila operatorului de cablu Free. Pe internet, postul RT France poate fi urmărit pe pagina oficială sau prin intermediul canalului YouTube.

Reamintim că opt canale RT își difuzează emisiunile în peste 100 de țări ale lumii. Din rețea fac parte posturile în în limba engleză, spaniolă, arabă și franceză, RT America și RT UK, postul de filme documentare RTD — în rusă și engleză, portaluri online cu șase versiuni lingvistice și agenția internațională RUPTLY.

În fiecare săptămână, RT este vizionat de 70 milioane de persoane din 38 de state ale lumii. Acesta este unicul post rusesc care a fost nominalizat de cinci ori pentru premiul internațional Emmy și a obținut premii la New York Festivals.

Fluxul de știri
0