Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Adriana Bețișor, noul șef adjunct la Procuratura Anticorupție

© Sputnik / Мирослав РотарьАдриана Бецишор
Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Abonare
La concursul pentru ocuparea acestei funcții au participat trei candidați

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnic. În următorii cinci ani, procurorului-șef adjunct al Procuraturii Anticorupție va fi, cel mai probabil, Adriana Bețișor, care i-a surclasat la punctaj pe cei doi contracandidați ai săi, potrivit bizlaw.md.

În cadrul concursului pentru ocuparea funcției respective, Adriana Bețișor a obținut 152,2 puncte din partea Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor și a Colegiului de evaluare a performanțelor procurorilor. Pentru acest post au mai candidat procurorii din cadrul Procuraturii Anticorupție, Dumitru Robu și Vladislav Bobrov. Aceștia au obținut câte 145,2, și, respectiv, 134,1 puncte.

Адриана Бецишор - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Adriana Beţişor: procurorii mai întâi verifică şi după iau măsuri

Astfel, Consiliul Superior al Procurorilor a decis să propună Procurorului General candidatura Adrianei Bețișor, pentru a fi numită în funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, pentru un termen de cinci ani.

Procurorul Adriana Bețișor a devenit cunoscută opiniei publice în contextul instrumentării unor dosare răsunătoare, inclusiv dosarul ex-premierului Vladimir Filat. Bețișor și-a început activitatea în anul 2011. La sfârșitul lunii august curent, aceasta a fost numită în funcția de șef adjunct interimar al Procuraturii Anticorupție, după ce fostul procuror-șef adjunct, Ștefan Șaptefraț, a devenit procuror-șef al municipiului Chișinău.

Fluxul de știri
0