Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi detalii în cazul moldovenilor care livrau hașiș în Rusia din Spania

© Sputnik / Евгений Биятов / Accesați arhiva multimediaDosar penal, verdict, cătușe, gratii
Dosar penal, verdict, cătușe, gratii - Sputnik Moldova
Abonare
Au fost făcute publice date noi cu privire la dosarul traficanților de droguri care au pus pe jar poliția din patru țări

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Potrivit informațiilor făcute publice de mijloacele de informare în masă din Rusia, cetățenii Republicii Moldova Veaceslav Balmuș, Constantin Donțu și Vladimir Samson sunt acuzați de contrabandă cu hașiș.

Reținere - Sputnik Moldova
Societate
Reținere spectaculoasă a unui hoț și consumator de droguri – VIDEO

Conform versiunii anchetei, cei trei, neavând surse legale de venit, au decis să câștige ceva bani. fiind membri ai unei grupări criminale, compusă din cetățeni ai Spaniei și Rusiei, în perioada august 2012 — iulie 2016, moldovenii s-au ocupat de livrarea prin contrabandă din Spania în Rusia a unor partide mari de hașiș, precum și de comercializarea ulterioară a acestei substanțe narcotice.

În timpul perchezițiilor la domiciliul celor trei cetățeni ai Moldovei, au fost confiscate peste 500 kg de hașiș.

La începutul lunii iulie 2016, poliția a reținut în Rusia un șir de persoane la care au fost găsite 40 kg de hașiș în sumă de aproximativ patru milioane de lei.

Membrii grupării își coordonau acțiunile prin internet — viber, skype, WhatsApp ș. a.

задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Societate
Incredibil: La ce poate duce dragostea soției unui traficant de droguri

Anterior s-a comunicat că la punctul de trecere Galați — Giurgiulești, la intrarea din România, colaboratorii MAI ai Republicii Moldova au oprit un automobil condus de un cetățean al Moldovei. În timpul controlului în automobil au fost depistate 30 kg de hașiș din Spania.

S-a constatat că organizatorul contrabandei cu substanțe narcotice era, de asemenea, cetățean al Moldovei și sosise în Ucraina cu patru zile înainte de a fi dat în căutare de către Interpol. În consecință, bărbatul a fost reținut la Truscoveț.

Au fost reținuți și patru bărbați din raionul Căușeni, fiind suspectați de trafic de droguri.

Și mijloacele de informare în masă de la Kiev transmit că această grupare a fost destructurată și în Ucraina. Totodată, a fost blocată filiera prin care se făcea contrabandă cu hașiș adus din Spania în Rusia. În contextul acestei operațiuni, oamenii legii din Moldova și Ucraina au acționat împreună.

Fluxul de știri
0