Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Dodon respinge Legea privind securitatea informațională

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Dodon nu a promulgat Legea privind securitatea informațională, votată recent de către parlamentul de la Chișinău

CHIȘINĂU, 20 dec — Sputnik. Legea anti-propagandă nu a fost promulgată de către președintele țării Igor Dodon.

Șeful statului a returnat legea în Parlament. Dodon a comunicat despre asta pe pagina sa de Facebook.

„Am restituit Parlamentului așa-numita «lege anti-propagandă rusă». Reiterez, acest proiect de lege este antidemocratic, îndreptat spre limitarea libertății de exprimare și a pluralismului de opinii. Prin această lege, în mod flagrant sunt încălcate drepturile constituționale ale unei majorități ale populației Republicii Moldova, a cetățenilor acestei țări. Circa 70 la sută din cetățenii Republicii Moldova, consideră Federația Rusă stat prieten", a scris Igor Dodon.

Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Moldovenii nu vor rămâne fără programele TV rusești. Soluția lui Igor Dodon

Proiectul de lege privind modificarea și completarea Codului Audiovizualului, care presupune apărarea spațiului informațional și asigură un standard european de prezentare a informației politice, a fost votat în Parlament pe 7 decembrie curent.

Noua lege prevede că, în vederea asigurării securității informaționale a statului, ”se permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră”. Federația Rusă nu e stat membru al acestei Convenții.

Fluxul de știri
0