Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldovenii nu vor rămâne fără programele TV rusești. Soluția lui Igor Dodon

© Sputnik / Miroslav RotariPreședintele Igor Dodon
Președintele Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Igor Dodon a declarat că nu va promulga proiectul de lege care prevede interzicerea difuzării emisiunilor informative și de analiză ale televiziunilor rusești
Moldovenii nu vor rămâne fără programele rusești. Soluția lui Igor Dodon

Șeful statului rămâne ferm pe poziții. Igor Dodon spune că nu va promulga proiectul de lege care prevede interzicerea difuzării emisiunilor informative și analitice ale televiziunilor rusești și-l va întoarce pentru reexaminare Legislativului în data de 21 decembrie.

Potrivit șefului statului, documentul a fost votat fără a fi respectate procedurile legale.

„Pe data de 21 decembrie voi întoarce acest proiect Parlamentului, cu argumentele de rigoare. Mai departe ține de decizia Parlamentului Republicii Moldova", a declarant Igor Dodon, în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, șeful statului se arată sigur că populația Republicii Moldova va continua să urmărească programele rusești, în pofida proiectului respectiv. Și asta, datorită internetului.

„Țin să menționez încă o data: acest proiect nu le va ajuta să le interzică cetățenilor dreptul la opinii diferite. Moldova este printre primele țări la viteza la internet. Oamenii se vor uita în continuare la programele rusești", a adăugat Igor Dodon.

Amintim că proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional al Republicii Moldova a fost votat de Parlamentul de la Chișinău pe 7 decembrie, în două lecture, cu votul a 61 de deputați. "Pentru" au votat democrații, liberalii, liberal-democrații și deputații din Grupul Popular European.

Noua lege le permite radiodifuzorilor transmisia programelor de televiziune și radio cu conținut informativ, informativ-analitic, militar și politic care sunt produse doar în statele membre ale Uniunii Europene, SUA, Canada, precum și în statele care au ratificat Convenția Europeană cu privire la televiziunea transfrontalieră.

În cazul în care radiodifuzorii din Moldova nu vor respecta noile prevederi ale Codului Audiovizualului, care se referă la securitatea informațională, aceștia riscă sancțiuni graduale, de la amendă până la retragerea licenței.

De menționat că başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a anunţat că autonomia găgăuză nu se va conforma noilor prevederi ale Codului Audiovizualului.

Fluxul de știri
0