Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Guvernul propune noi măsuri de susţinere a persoanelor în etate

© Sputnik / Evghenii PANASENCOПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri a aprobat Planul de acţiuni privind implementarea principiului îmbătrânirii active pentru anii 2018-2021

CHIȘINĂU, 20 dec – Sputnik. Potrivit Ministerului Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, realizarea măsurilor propuse va contribui la integrarea persoanelor în etate în viaţa socială, economică şi culturală, inclusiv prin implicarea mai activă a administrațiilor locale în acordarea suportului necesar acestei categorii de populaţie.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Nu toți pensionarii au primit pensiile majorate din 1 noiembrie. Iată cauzele

Activitățile incluse în Plan sunt orientate spre îmbunătățirea condițiilor de trai și a nivelului de sănătate a persoanelor de vârsta a treia. Este prevăzută consolidarea sustenabilităţii bugetare a programelor de protecţie şi asistenţă socială, precum şi a celor de sănătate destinate oamenilor în etate. Totodată, este urmărită încadrarea activă a persoanelor de vârsta a treia pe piaţa muncii și asigurarea accesului şi calităţii serviciilor de calificare profesională pentru cei a căror vârstă depășește 55 de ani.

Alte obiective se referă la ameliorarea indicelui îmbătrânirii active și la sporirea gradului de participare a vârstnicilor în procesul de luare a deciziilor.

Cheltuielile necesare pentru realizarea Planului vor fi acoperite din bugetul de stat, precum şi din contul resurselor oferite de partenerii de dezvoltare.

Fluxul de știri
0