Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea de Crăciun: Prognoza meteorologilor moldoveni

© Facebook / bukovelIarna la Bukovel, Ucraina
Iarna la Bukovel, Ucraina - Sputnik Moldova
Abonare
Până la Crăciunul pe stil nou au rămas zile numărate, iar meteorologii moldoveni au făcut deja un pronostic pentru această perioadă

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Creștinii care sărbătoresc Crăciunul pe stil nou se vor bucura, cel mai probabil de o adevărată feerie de iarnă. Cel puțin asta ne promit meteorologii care au anunțat că pe data de 25 decembrie va ninge în toată țara.

Ninsorile nu vor fi puternice, însă în nordul țării ar putea să înceapă a fulgui încă de vineri, 22 decembrie.

Temperaturile vor fi destul de coborâte noaptea, valorile minime ajungând până la —3..-5 grade Celsius.

Pe parcursul zilei de 25 decembrie, maximele termice vor oscila între +3..+5 grade. În raioanele de nord, temperaturile vor oscila, ziua, în jurul gradației zero, astfel că aici există mai multe șanse ca zăpada să nu se topească.

Зима - Sputnik Moldova
Ne aşteaptă o iarnă lungă şi geroasă? Meteorologii moldoveni spun adevărul

Potrivit numerologului Mihai Voropchievici, vremea de Crăciunul pe stil nou va fi geroasă, în noaptea de Revelion se așteaptă o încălzire ușoară, iar pe 7 ianuarie, de Crăciunul pe stil vechi, gerurile vor reveni.

Și meteorologii din România au vorbit despre capriciile acestei ierni. Potrivit directorului executiv al ANM, Florinela Georgescu, iarna 2017 — 2018 va avea și perioade de ninsori abundente, ger și viscol. Nu sunt excluse astfel de episoade nici în timpul sărbătorilor de iarnă.

Potrivit specialistului, vremea va fi normală în cea mai mare parte a acestei ierni, însă vor fi și perioade cu fenomene extreme în toate cele trei luni de iarnă. Astfel, episoade cu temperaturi foarte scăzute sunt așteptate inclusiv în decembrie și ianuarie.

Fluxul de știri
0