Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Povestea șoferului moldovean care riscă să nu mai iasă niciodată de după gratii

© REUTERS / Abdalrhman IsmailВзрыв
Взрыв - Sputnik Moldova
Abonare
O bătrână a fost lovită pe o trecere de pietoni pe bulevardul Dacia din sectorul Botanica din Chișinău. Victima a fost dusă la spital, unde însă a decedat din cauza traumatismelor grave cu care se-a ales. Dar, lanțul nenorocirilor nu s-a încheiat aici. Acum șoferul riscă să intre la pușcărie și să stea acolo până la sfârșitul zilelor.

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. În dimineața zilei de 2 noiembrie, Poliția Capitalei a fost solicitată să intervină în sectorul Botanica a Chișinăului, acolo unde o femeia care traversa bulevardul Dacia pe o trecere de pietoni a fost lovită de un automobil de model Volkswagen Jetta.

La fața locului a s-a deplasat grupa operativă, care a constatat că la volanul automobilului se afla un bărbat de 73 ani, iar victima este o femeie de 75 ani. Aceasta a fost transportată de urgență la spital, unde a decedat din cauza traumatismelor grave cauze de impactul violent.

Poliția Capitalei anunță că a inițiat o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei rutiere care a provocat decesul victimei, în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor. Bărbatul este cercetat penal şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 3 ani până la 7 ani.

Acum situația bătrânului care a provocat moartea din culpă nu este nici ea una simplă. Dacă instanța îi va aplica pedeapsa maximă prevăzută pentru astfel de cazuri, adică 7 ani de detenție, bătrânul șofer riscă să intre la închisoare fără speranța de a mai ieși cândva de acolo. În primul rând, din cauza vârstei lui, care deja este una înaintată, dar și din cauza condițiilor severe de detenție din penitenciarele din Republica Moldova, unde deținuții sunt prost alimentați, nu au acces la servicii medicale calitative și sunt supuși maltratărilor atât din partea gardienilor, cât și a altor pușcăriași, a structurilor criminale de acolo.

Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Ce reguli ar trebui să respecte șoferii în condiții de polei sau ninsoare

În aceste condiții, un bătrân are puține șanse de a supraviețui.

În comunicatul de presă care anunță acest caz tragic, Poliția Capitalei îi avertizează repetat pe conducătorii auto şi le solicită să respecte cu strictețe regulile de circulație rutieră.

Noi vom nota însă că până acum autoritățile nu au desfășurat nici o campanie media prin care să atragă atenția asupra problemei șoferilor înaintați în vârstă care mai continue să șofeze, deși, de multe ori, nu mai fac față rigorilor și riscă să provoace un accident. Mai ales în condițiile traficului din Capitală. E mai mult decât evident că, dacă lua un taxi, nenorocitul șofer de 73 de ani ar fi fost astăzi mult mai fericit și evita această dublă nenorocire.

Fluxul de știri
0