Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce reguli ar trebui să respecte șoferii în condiții de polei sau ninsoare

© Sputnik / Мирослав РотарьLiliana Pușcașu
Liliana Pușcașu - Sputnik Moldova
Abonare
Iarna este un anotimp imprevizibil. O ninsoare ușoară sau un strat subțire de polei este suficient pentru a afecta traficul rutier și a pune în pericol viața oamenilor. Asta înseamnă că trebuie să fim pregătiți chiar și atunci când avem temperaturi mai generoase decât cele obișnuite pentru această perioadă
Ce reguli ar trebui să respecte șoferii în condiții de polei sau ninsoare

Există mai multe reguli pe care șoferii ar trebui să la respecte în perioadă rece a anului. Ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile şi Situațiilor Excepționale (SPCSE), Liliana Pușcașu, a relatat pentru Sputnik Moldova care sunt principalele dintre acestea.

"Noi îndemnăm conducătorii auto să fie cât mai prudenți. Este important să fie echipați corespunzător, atât ei cât și mijloacele de transport, dacă au ales să iasă în trafic. Este necesar că fiecare mijloc de transport să fie echipat cu anvelopele de iarnă", a menționat Pușcașu.

Ea a adăugat că toți trebuie să fie la curent cu prognoza meteo. Pentru că dacă astăzi avem condiții de ploaie, mâine nu este exclus să avem viscol, zăpadă sau polei.

Pușcașu a mai vorbit și despre instrumentele importante pe care ar fi bine să avem în portbagaj dacă ne pornim la un drum lung.

Fluxul de știri
0