Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

(FOTO) Sistemul S500 - arma care înfioară Occidentul

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaSistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală
Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală - Sputnik Moldova
Abonare
Sistemul rusesc antirachetă și antiaerian S500, care depășește cele mai performante sisteme similare ale americanilor și care este considerată o armă a viitorului, în curând, va intra în dotarea Armatei Rusiei

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Primul exemplar experimental al sistemului S500 va fi gata în anul 2020, a declarat pentru presă viceministrul rus al Apărării Iuri Borisov.

Hypersonic missile - Sputnik Moldova
Rusia
Racheta rusească supranumită de NATO „Satan 2", nu poate fi doborâtă

Potrivit RIA Novosti, care citează de asemenea surse din cadrul armatei Federației Ruse, lucrul asupra construcției acestui sistem se desfășoară în strictă conformitate cu termenele stabilite.

Sistemul antirachetă și antiaerian S500 face parte sin categoria rachetelor „sol-aer". Acesta reprezintă un mecanism complex universal cu rază lungă de acțiune și cu capacități sporite de interceptare și are un potențial sporit de apărare antirachetă, capabil să neutralizeze inclusiv rachetele balistice.

Mai mult, acest sistem poate neutraliza nu doar țintele balistice, ci și pe cele aerodinamice, cum ar fi avioanele, elicopterele, alte aparate de zbor, precum și rachetele de croazieră.

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaSistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală
Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală - Sputnik Moldova
Sistemele S-400 cu care este dotată armata rusă la ora actuală

S500 poate nimici ținte de diferit tip la o distanță de 600 de kilometri. Acesta are capacitatea de a identifica și distruge simultan până la 10 ținte balistice supersonice, ce se deplasează cu o viteză de până la 7 kilometri pe secundă, dar și blocurile de atac ale rachetelor supersonice.

Datorită parametrilor săi, S500 va fi superior actualelor sisteme S400 cu care este înarmată Rusia. De asemenea, acesta va devansa concurentul său american Patriot Advanced Capability-3.

Fluxul de știri
0