Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Racheta rusească supranumită de NATO „Satan 2", nu poate fi doborâtă

© Sputnik / Ildus GilyazutdinovHypersonic missile
Hypersonic missile - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cea mai puternică rachetă nucleară construită vreodată a fost poreclită "Satan 2" de către NATO. Racheta atinge o viteză de 7 km pe secundă şi este de 2.000 de ori mai puternică decât bombele atomice care au lovit Hiroshima şi Nagasaki în 1945.

CHIȘINĂU, 19 nov — Sputnik. Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a lansat racheta supersonică RS-28 Sarmat ce va înlocui vechile rachete SS-18 Satan, transmite Sputniknews.ro, citând Daily Mail.

Potrivit experților ruși, rachetele nucleare supersonice RS-28 Sarmat au o rază de acţiune de 10.000 km şi pot ajunge în Marea Britanie în cel mult 13 minute. De asemenea, pot fi atinse și orașele de pe coasta de vest şi de est ale Statelor Unite.

Racheta atinge o viteză de 7 km pe secundă şi nu poate fi interceptată de sistemele anti-rachetă ale NATO şi nici de radare. Totodată, noua rachetă hipersonică poate livra 40 de megatone de focoase.

O singură racheta RS-28 Sarmat este prevăzută cu 16 focoase nucleare și este capabilă să distrugă o zonă de mărimea Franței sau de mărimea statului Texas.

Igor Sutyagin, expert în sisteme nucleare, a declarat că nu exista nicio şansă pentru sistemul antirachetă al NATO.

"Nu numai că sunt prea rapide, dar au o traiectorie de zbor imprevizibilă. Este foarte dificil pentru orice sistem de apărare anti-rachetă să o doboare", a spus Igor Sutyagin.

Experţii ruşi au menţionat că RS-28 Sarmat este mai puternică de 2.000 de ori decât bombele nucleare detonate la Hiroshima şi Nagasaki în 1945. Noua rachetă a Federației Ruse a fost proeclită de NATO ”Satan 2". Racheta a fost testată cu succes în peninsula Kamceatka.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0