Oameni in etate - Sputnik Moldova
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Când a fost aplicată prima amendă rutieră pentru exces de viteză

© Sputnik / Trecere la banca de fotografiiMuzeul auto din Tibilisi
Muzeul auto din Tibilisi - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Zeci, poate chiar sute de amenzi pentru depășirea vitezei sunt aplicate zilnic în țară

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. În ianuarie 2018 se împlinesc 121 de ani din momentul în care a fost aplicată prima amendă din istorie pentru depășirea vitezei legale.

Pe 28 ianuarie 1896, un cetățean a Regatului Unit, pe nume Walter Arnold, a primit prima amendă rutieră pentru exces de viteză. Bărbatul a fost sancționat în orașul Paddock Wood din regiunea Kent. El circula într-un autovehicul motorizat cu o viteză de 13 km/h, într-o zonă în care vehiculele, conform legii, puteau circula cu maxim 3,2 km/h.

Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Iată când șoferii trebuie să ignore datele radarului la calcularea vitezei

Oamenii legii l-au urmărit pe șofer cu bicicletele somându-l să oprească. Amenda aplicată a fost în valoare de un șiling. În plus, conducătorul „automobilului" a fost atenționat asupra faptului că nu avea pe cineva care să meargă înaintea vehiculului și să strige — „vine mașina". În 1896, încă nu erau reguli pentru circulația autoturismelor, astfel că cineva trebuia neapărat să meargă înaintea mașinii pentru a atenționa pietonii.

Britanicul Walter Arnold era deținătorul primului dealer autorizat de automobile Benz, care erau importate din Germania. El a rămas în istorie ca fiind primul șofer căruia i-a fost aplicată o amendă pentru depășirea vitezei regulamentare.

Fluxul de știri
0