Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Iată când șoferii trebuie să ignore datele radarului la calcularea vitezei

© Sputnik / Rodion Proca / Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки
Ambuteiaj, transport, транспорт, пробки - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Potrivit unui ordin semnat de ministrul Economiei, utilizarea sistemului de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculului se poate efectua în anumite condiții atmosferice

CHIȘINĂU, 29 oct – Sputnik. Folosirea radarului pentru măsurarea vitezei de deplasare a vehiculelor în Moldova nu va fi legală, dacă acesta va fi folosit la temperaturi extrem de mari sau mici, când umiditatea aerului va depăși 90 de procente și la un anumit nivel al presiunii atmosferice. 

Traseu - Sputnik Moldova
Societate
O nouă năpastă peste șoferii din Moldova. Vor plăti mai mult pentru un serviciu

Potrivit unui ordin semnat de ministrul Economiei, utilizarea sistemului de măsurare a vitezei de deplasare a vehiculului se va efectua în următoarele condiții atmosferice:

    — temperatura mediului ambiant de la —30 grade până la + 50 de grade Celsius;

    — umiditatea mediului ambiant până la 90 la sută, fără condensare;

    — presiunea atmosferică de la 60 până la 106,7 kPa.

În cazul când condițiile meteorologice nu permit utilizarea sistemului la parametrii tehnici normali, se întrerupe funcționarea mijlocului de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Este interzisă folosirea în cadrul posturilor mobile de supraveghere a oricărui dispozitiv care întrerupe sau perturbă buna funcţionare a radarului. Sistemul se va utiliza în cadrul posturilor mobile de supraveghere cu alimentarea de la reţeaua de bord cu limitele de tensiune de la 11,0 V până la 16,0 V.

Postul mobil de supraveghere va fi folosit atât ziua, cât şi noaptea în locurile cu vizibilitate care ar permite determinarea numărului de înmatriculare a autovehiculului ce încalcă viteza limită admisibilă pe sectorul de drum respectiv.

 

Fluxul de știri
0