Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

S-a jucat cu „bomba". Acum este cercetat penal

© Sputnik / Miroslav RotariЖилой дом
Жилой дом - Sputnik Moldova
Abonare
Un minor din Cahul este cercetat penal pentru un banal apel telefonic

CHIȘINĂU, 19 dec — Sputnik. Un copil de 12 ani din Cahul este cercetat penal pentru alarmă falsă cu bombă.

O femeie din Chișinău a fost contactată telefonic de un minor din orașul Cahul, cel din urmă i-a spus că blocul în care ea locuiește este minat. Alerta s-a dovedit a fi falsă.

Налоговый кодекс - Sputnik Moldova
Societate
Mii de moldoveni riscă penalizări, dacă nu vor face asta la timp

Locuitoarea Capitalei a telefonat la serviciul 902. Femeia a declarat că a fost sunată de un necunoscut care i-a spus că blocul în care locuiește ar fi minat. La apel au reacționat echipele specializate mobile din cadrul Inspectoratului General al Poliției și au verificat toate etajele și subsolul casei de locuit.

Oamenii legii nu au depistat obiecte suspecte de explozibil. Ofițerii de investigații ai Direcției de Politie a municipiului Chișinău au demarat acțiuni specializate, pentru a identifica și reține autorul apelului telefonic.

Răufăcătorul s-a dovedit a fi un minor de 12 ani din raionul Cahul. Conform informațiilor preliminare, copilul, împreună cu un coleg de clasă, a efectuat un apel telefonic în glumă, iar numărul de contact l-a format la întâmplare.

Oamenii legii au dispus inițierea unei cauze penale pentru comunicarea mincinoasă cu bună știință despre pregătirea unei explozii, care prevede o amendă în mărime de la 11000 de lei până la 17000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 până la 240 de ore sau până la doi ani privațiune de libertate.

 

Fluxul de știri
0