Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

În Rusia a fost dat startul campaniei electorale

© Sputnik / Валерий Шустов / Accesați arhiva multimediaВид на Московский Кремль и Большой Москворецкий мост
Вид на Московский Кремль и Большой Москворецкий мост - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
În Rusia a demarat campania electorală pentru alegerile prezidențiale, după ce a fost publicată decizia Consiliului Federației privind desfășurarea scrutinului

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. În Rusia a fost anunțată oficial demararea campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Luni Comisia Electorală Centrală (CEC) va aproba planul de desfășurare a campaniei. Potrivit președintelui CEC, Ella Pamfilova, care este citată de RIA Novosti, deja 23 de persoane și-au exprimat dorința de a participa la alegeri, inclusiv actualul președinte, Vladimir Putin.

Începând cu ziua de luni, la CEC vor începe să fie transferați bani din bugetul de stat pentru organizarea și desfășurarea pe 18 martie a alegerilor președintelui. Cifra estimativă a bugetului electoral este de 14,807 miliarde de ruble.

Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Putin a explicat de ce va candida la președinția Rusiei

Deja congresele partidelor politice și grupurile de inițiativă pot demara procedura oficială de înaintare a candidaților din partea formațiunilor politice și a celor independenți. Aceștia pot depune procesele verbale și dosarele la CEC pentru a=și înregistra candidații.
Președintele CEC a spus că în cei șase ani care au trecut de la ultimele alegeri prezidențiale a fost liberalizată maximal legislația cu privire la alegeri, au fost eliminate un șir de bariere, fiind extinse oportunitățile observatorilor.

De asemenea, începând cu ziua de luni, va fi deschisă la CEC linia fierbinte cu numărul 8 800 707 2018, la care alegătorii vor putea obține răspunsuri la întrebările care îi frământă.

Fluxul de știri
0