Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cu cât vor crește pensiile în 2018 în Rusia

© Sputnik / Руслан Кривобок / Accesați arhiva multimediaОтделение Сбербанка РФ
Отделение Сбербанка РФ - Sputnik Moldova
Abonare
În Rusia indexarea pensiilor pentru pensionarii care nu sunt încadrați în câmpul muncii va începe din 1 ianuarie 2018.

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. Duma de Stat a adoptat legea cu privire la indexarea pensiilor pentru pensionarii care nu mai activează în câmpul muncii. Indexarea pensiilor se va efectua în conformitate cu legislația în vigoare ținând cont de indicele creșterii minimului de existență al unui pensionar în anul 2017.

Иностранные граждане в очереди на дактилоскопическую регистрацию, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Străinii cu o calificare înaltă vor găsi mai ușor de lucru în Rusia

Pensiile de asigurare ale pensionarilor care nu muncesc vor fi indexate din data de 1 ianuarie, comunică RIA Novosti, cu referire la serviciul de presă al Ministerului Muncii al Federației Ruse.

Legea cu privire la indexarea pensiilor pensionarilor ca nu lucrează a fost adoptată de Duma de Stat în lectura a treia. Mărimea creșterii pensiei trebuie să depășească mărimea inflației.

Mărimea sumei stabilite pentru pensia de asigurare de la 1 ianuarie 2018 se indexează de asemenea conform unui coeficient egal cu 1,037, iar suma stabilită este egală cu 4982,9 ruble.

Afară de aceasta, în legea federală „Cu privire la ajutorul social" a apărut o prevedere conform căreia, la reexaminarea mărimii adaosului social impusă de schimbarea minimului de existență, suma totală de plată nu trebuie să fie mai mică decât în anul precedent. Se preconizează ca în acest mod, în cazul în care minimul de existență regional va scădea, să poată fi păstrat nivelul de asigurare a pensionarilor.

 

 

Fluxul de știri
0