Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovenii vor schimba altfel dolarii și euro. Iată ce vrea să facă Parlamentul

© Sputnik / Rodion PROCASchimb valutar
Schimb valutar - Sputnik Moldova
Abonare
Cetățenii Republicii Moldova vor trebui să se conformeze unor noi reguli atunci când vor merge la casele de schimb valutar pentru a schimba dolarii și euro

CHIȘINĂU, 18 dec – Sputnik. Parlamentul Republicii Moldova urmează să adopte la ultima ședință plenară din sesiunea de toamnă-iarnă proiectul de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului. 

Documentul se află pe ordinea de zi a ultimei ședințe din acest an a Legislativului, care va avea loc pe data de 22 decembrie. 

Proiectul, adoptat în prima lectură în vara acestui an, reglementează și modul în care cetățenii de rând vor schimba valuta străină la casele de schimb valutar din Republica Moldova.  

Dollar und Euro - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova: cei care au 200 de euro pot fi potențiali finanțatori ai terorismului

Potrivit proiectului de lege cu privire la prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului, adoptat în prima lectură de Parlamentul Republicii Moldova, persoanele fizice din Moldova care vor schimba în valută străină de la 5 mii de lei în sus, la casele de schimb valutar din țară, vor fi tratate ca potențiali finanțatori ai terorismului.

Varianta votată în prima lectură de deputați prevede ca la schimbul valutar de până la 5 mii de lei să fie prezentat buletinul de identitate, iar de la 5 mii de lei în sus casele de schimb valutar trebuie să înregistreze identitatea persoanei care a schimbat banii.

În lectura a doua, Ministerul Justiției propune ca suma de 5 mii să fie majorată până la 40 de mii de lei. În dolari această sumă se ridică la peste 2,3 mii, iar în euro – la 1,9 mii de euro.

 

Fluxul de știri
0