Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Coaliția condusă de SUA neagă că ar recruta militanți ISIS

© AP Photo / Militant websiteDaesh terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File)
Daesh  terrorists pass by a convoy in Tel Abyad, northeast Syria (File) - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Coaliția internațională condusă de SUA neagă informația potrivit căreia s-ar ocupa cu recrutarea membrilor ISIS

CHIȘINĂU, 18 dec — Sputnik. Coaliția internațională condusă de SUA, neagă informațiile potrivit cărora s-ar ocupa cu recrutarea teroriștilor ISIS în taberele de refugiați din Siria, a declarat luni un reprezentant al coaliției.

President of the Arab Republic of Egypt Abdel Fattah el-Sisi (right) and President of the Russian Federation Vladimir Putin at the meeting in Cairo - Sputnik Moldova
Rusia
Ce a făcut Vladimir Putin, luni, în Siria, Egipt și Turcia. Temele abordate

„Coaliția nu comentează declarațiile oficialităților ruse care, în trecut, din păcate, au fost inexacte. Ideea că noi am întreține un centru de antrenament pentru DAESH este una absurdă", a declarat reprezentantul coaliției, utilizând abrevierea arabă pentru ISIS.

„Publicăm periodic raporturile despre loviturile aplicate. Odată cu succesul evident al partenerilor noștri pe teren, acestea reprezintă o dovadă a faptului că luptăm eficient cu DAESH. Spre deosebire de regimul Assad, susținut de Rusia, coaliția nu declară că un teritoriu sau altul este liber de DAESH, până când acest teritoriu nu este eliberat într-adevăr de DAESH. Doar atunci putem să livrăm ajutor umanitar, atât de necesar poporului sirian", a adăugat el.

Президент РФ Владимир Путин, архивное фото - Sputnik Moldova
Rusia
Kremlinul oferă detalii: Convorbirea telefonică Putin-Trump

Pe 16 decembrie, Centrul rus pentru conciliere a părților în conflict din Siria a anunțat că dispune de informații potrivit cărora instructorii americani s-ar ocupa de recrutarea și antrenarea rămășițelor grupărilor organizației Statul Islamic în taberele de refugiați din provincia Al-Hasakah, pentru formarea unor formațiuni militare care ar urma să lupte în regiunile de sud ale țării împotriva guvernului oficial.

Fluxul de știri
0