Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoza meteo: Sinopticienii nu ne-au mințit, geruri năprasnice bat la ușă

© Sputnik / Miroslav RotariЗима
Зима - Sputnik Moldova
Abonare
Așa cum au promis meteorologii, de luni vremea se va răci brusc. Chiar dacă acum în Chișinău plouă ca într-o lună de toamnă, de mâine nu vom mai avea parte de temperaturile atât de generoase pentru luna decembrie, cu maxime de până la +7 grade Celsius, cum a fost vineri.

CHIȘINĂU, 17 dec — Sputnik. Luni temperaturile vor oscila în jurul gradației zero: +1… —1 grade Celsius, anunță angajații Serviciului Hidrometeorologic de Stat pe pagina web a acestei instituții.

Dimineața în pădure din suburbia Moscovei - Sputnik Moldova
Predicții apocaliptice: Ne așteaptă o iarnă lungă, cu ger și troiene cât casa

În același timp, vom avea parte și de o ninsoare slabă. Viteza vântului va fi de 37 km/h, direcția vântului: nord-vest, iar umiditatea va fi de 95 la sută.

De marți însă vremea se răcește și mai mult. În a doua zi a săptămânii maximele vor fi de +3 grade Celsius în sudul țării și +2 și +1 grade Celsius în centrul și nordul țării. Minimele vor atinge însă —7 grade Celsius în nord, —6 grade Celsius în centru și —5 grade Celsius în sud. Ca miercuri noaptea minimele să ajungă la —9 grade Celsius.

Luni va ninge slab, iar marți, miercuri și joi, deși va fi frig, nu vor cădea precipitații. Ninsorile adevărate vin începând cu ziua de vineri și va ninge și sâmbăta, și duminica.

În așa fel, este foarte posibil ca în data de 25 decembrie, când serbăm Crăciunul pe stilul nou să avem parte de o iarnă adevărată: cu ger și zăpadă, așa cu mai țin minte doar bătrânii noștri.

Fluxul de știri
0