Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Universitățile din Moldova, obligate să scoată toate camerele video din aule

CC0 / Pixabay / betexion / Камера видеонаблюдения на здании
Камера видеонаблюдения на здании - Sputnik Moldova
Abonare
Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a obligat toate universitățile din Moldova să scoată, în 30 de zile, toate camerele video din interiorul sălilor de curs

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) a informat Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și instituțiile de învățământ superior din țară despre caracterul neconform al instalării mijloacelor de supraveghere video în sălile de curs. 

Монтаж веб-камер на избирательных участках в Великом Новгороде - Sputnik Moldova
Republica Moldova
În ce cazuri patronii au voie să-i urmărească cu sisteme video pe angajați

În adresa sa, CNPDCP face referire la hotărârea Curții Europene a Drepturilor Omului, emisă în data de 28 noiembrie, pe cazul a doi profesori universitari din Muntenegru, care au înaintat o cerere în atenția Curții prin care susțin că sunt încălcate drepturile la viața privată și protecția datelor cu caracter personal, ca urmare a supravegherii video în sălile universitare.

Curtea a emis o hotărâre prin care a constatat încălcarea articolului 8 al Convenției Europene a Drepturilor Omului, care prevede "Dreptul la respectarea vieţii private şi de familie".

CNPDCP a somat în scris instituțiile de învățământ să renunțe, în termen de 30 de zile, la instalarea mijloacelor de supraveghere video în sălile de studii.

Fluxul de știri
0