Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

În ce cazuri patronii au voie să-i urmărească cu sisteme video pe angajați

© Sputnik / Вадим Жернов / Accesați arhiva multimediaМонтаж веб-камер на избирательных участках в Великом Новгороде
Монтаж веб-камер на избирательных участках в Великом Новгороде - Sputnik Moldova
Abonare
Utilizarea mijloacelor de supraveghere video la locul de muncă este posibilă doar în anumite condiții

CHIȘINĂU, 30 nov – Sputnik. Patronii au dreptul să supravegheze video angajații din întreprindere doar în anumite condiții. Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova a elaborat un proiect de lege privind regimul mijloacelor video, care a fost propus spre dezbateri publice. 

банкноты номиналом 200 лей - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Salariații din Moldova riscă amenzi la locul de muncă de până la 6 mii de lei

Conform documentului, imaginile video obținute prin mijloace de supraveghere video instalate la locul de muncă pot fi utilizate în ordine disciplinară și doar în scopul confirmării/infirmării unei abateri disciplinare sesizate și înregistrate în prealabil, în condițiile legislației muncii.

De asemenea, utilizarea mijloacelor de supraveghere video în interiorul birourilor unde angajații îşi desfăşoară activitatea de muncă poate avea loc doar în cazul în care o astfel de ingerință în viața privată este suficient de justificată.

Totodată, nu se admite utilizarea înregistrărilor video efectuate în alte scopuri cu excepția cazului de producere a unui accident de securitate sau de muncă, dar și în cazul sesizării unui comportament infracțional ce impune implicarea organelor de drept competente să-l investigheze.

Fluxul de știri
0