Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Promisiunea făcută de noul director al CNA în fața deputaților

© Sputnik / Мирослав РотарьБогдан Зумбряну
Богдан Зумбряну - Sputnik Moldova
Abonare
Parlamentul Republicii Moldova l-a numit, vineri, pentru un mandat de 5 ani, pe Bogdan Zumbreanu în funcția de director la Centrului Național Anticorupție.

CHIȘINĂU, 15 dec – Sputnik. Bogdan Zumbreanu a fost numit, vineri, cu votul a 60 de deputați, în funcția de director la Centrului Național Anticorupție(CNA). Potrivit legislației naționale, mandatul directorul CNA are o durată de 5 ani. 

Zumbreanu vine în această funcție din interiorul structurii. El a activat în această instituție chiar de la înființarea ei. Ultima funcție pe care a deținut-o la CNA, înainte de a fi numit de Parlament director al structurii, a fost cea de șef al Direcției Generale Urmărire Penală.

Bogdan Zumbreanu a dat asigurări deputaților că nu va permite nimănui să exercite presiuni politice asupra sa în calitate de director al CNA.

Богдан Зумбряну - Sputnik Moldova
Politică
Centrul Național Anticorupție are un nou director

Totodată, noul director al CNA, licențiat în drept, spune că imediat ce va intra în exercițiul funcției va avea de soluționat mai multe probleme interne ale Centrului. Zumbreanu a dat astfel de înțeles deputaților că, venind din interiorul CNA, știe foarte bine unde sunt punctele slabe ale acestei structuri.

De aceea, în cel mai scurt timp, noul director al CNA promite că va veni din nou în Parlament pentru a face publice aceste neajunsuri.  

”Voi veni cu propunerile de rigoare, care să dea posibilitate CNA să realizeze rezultatele pe care le așteptați. În scurt timp vom veni cu propuneri pentru ajustarea cadrului legal”, a declarat Zumbreanu. 

Noul director al CNA a mai declarat în fața deputaților că va "convinge angajații Centrului să devină modești, chiar dacă dețin obiecte de lux".

Hotărârea Parlamentului cu privire la numirea lui Bogdan Zumbreanu în funcția de director al CNA intră în vigoare la data adoptării.

Fluxul de știri
0