Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Când va fi dat startul sărbătorilor în Transnistria

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Accesați arhiva multimediaНовогоднее оформление ГУМа
Новогоднее оформление ГУМа - Sputnik Moldova
Abonare
Administrațiile orașelor și centrelor raionale din Transnistria fac ultimele rectificări în programul sărbătorilor de iarnă

TIRASPOL, 15 dec — Sputnik, Irina Leahova. Regiunea transnistreană se pregătește intens de sărbătorile de iarnă. În majoritatea orașelor din regiune — Grigoriopol, Râbnița, Slobozia — activitățile debutează în data de 15 decembrie.

Serviciul de presă al administrației orașului Râbnița a comunicat că, aici, înainte de inaugurarea oficială a sărbătorilor, va avea loc o paradă a Moș Crăciunilor și a personajelor din povești.

Aceeași procesiune tradițională cu mai mulți Moși Crăciun și Albe ca Zăpada se va desfășura și la Tiraspol, doar că a doua zi, pe 16 decembrie, străbătând artera principală a orașului, de la Teatrul de Dramă și Comedie „N. S. Aronețkaia" până la piața „A. V. Suvorov", unde va fi inaugurat Pomul de Crăciun.

La Dubăsari, potrivit serviciului de presă al administrației locale, inaugurarea Pomului de sărbătoare va avea loc pe 23 decembrie.

Рождественская ель Кишинев 2017 - Sputnik Moldova
În sfârșit, în Capitală a fost inaugurat Pomul de Crăciun

Pe 25 decembrie, la Centrul de Creație pentru Copii și Tineret din Râbnița va fi organizat un program de revelion pentru copiii orfani și cei aflați sub tutelă, iar pe 26 decembrie la Casa de Cultură din Râbnița și cea din Slobozia vor avea loc reprezentații teatralizate pentru copiii cu posibilități limitate.

Administrația din Slobozia a menționat că pentru vacanța de iarnă sunt pregătite pentru copii concursuri și programe distractive, demonstrarea filmelor cu desene animate și ședințe foto cu eroi din povești.

În toate localitățile din Transnistria vor fi organizate matinee și programe distractive.

Muzeele din orașe vor vernisa expoziții tradiționale dedicate atributelor sărbătorilor de iarnă.

Administrațiile locale din regiune s-au adresat către antreprenori și oamenii de afaceri cu rugămintea ca aceștia să-și decoreze în mod corespunzător oficiile și centrele comerciale pentru a crea o adevărată atmosferă de sărbătoare.

Fluxul de știri
0