Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Polița de asigurare medicală ar trebui să se scumpească cu 2600 de lei

© Sputnik / Evghenii Panasenco / Spital
Spital - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prima de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă pentru anul 2018 ar trebui să coste 6642 de lei, față de 4056 cât este în prezent

CHIȘINĂU, 28 oct – Sputnik. Mărimea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă pentru anul 2018 constituie 6642 de lei, cu 2586 de lei mai mult decât costă în prezent. Această cifră se conține în proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor (FAOAM). 

Polita medicina - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Penalitate și amendă pentru moldovenii care nu-și procură polița medicală

Ministerul Sănătății, Protecției Sociale și Familiei, care este autorul proiectului, dă asigurări însă că prețul poliției de asigurare medicală va rămâne neschimbat și va constitui în anul 2018, la fel ca în acest an – 4056 de lei. 

”Ținându-se cont de situația economico-financiară complicată, ce se reflectă asupra posibilităților financiare ale populației, prin derogare de la prevederile legii, proiectul prevede păstrarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală calculată în sumă fixă la nivelul anilor 2014-2017 sau 4056 de lei”, se menționează în textul documentului. 

În proiectul legii FAOM pentru anul 2018 este păstrată reducerea primei de asigurare medicală cu 50 la sută pentru majoritatea categoriilor de plătitori și cu 75 de la sută pentru proprietarii de terenuri cu destinație agricolă, în cazul achitării acesteia până la 1 aprilie 2018. 

Potrivit proiectului Legii veniturile fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru anul viitor, sunt prevăzute la venituri și la cheltuieli în sumă de câte 6 766 609 100 de lei. 

Fluxul de știri
0